Milorad Dodik: Ujedinjene nacije ne uvažavaju BiH

Vijesti 25. sep 202107:20 > 08:32 16 komentara
Milorad Dodik na novinskoj konferenciji
Milorad Dodik (N1)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da Ujedinjene nacije ne uvažavaju BiH i da je generalni sekretar UN-a Antonio Guterres "morao da zna da nije bilo kolektivne odluke Predsjedništva BiH za odlazak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u New York na sjednicu Generalne skupštine".

“Zašto da mi uvažavamo ljude koji nas ne uvažavaju? Nije u pitanju uvažavanje mene, nego Predsjedništva BiH. Oni ne uvažavaju BiH”, rekao je Dodik za RTRS.

On je napomenuo da uvijek u ovo vrijeme kada se održava Generalna skupština UN-a nikada Srbin nije bio predsjedavajući Predsjedništva BiH i da to “vješto koriste muslimani”.

Dodik je istakao da se Komšić u New Yorku susreo i sa Vjosom Osmani, predsjednicom Kosova što, po njemu, predstavlja kršenje odluka u Predsjedništvu BiH.

“To samo pokazuje da ne drži do BiH, nego do ličnog stava Komšića”, rekao je Dodik.

On kaže da se Komšić ugodno osjeća sa Osmani i crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem, da se drže sastanci i da na visokom nivou priča samo o tome da su “problem Srbija, Srbi i Republika Srpska”.

“Zato je najpametnije razići se i da svako radi svoj posao”, zaključio je član Predsjedništva BiH i ponovio da je “moguć miran razlaz u BiH”.

Milorad Dodik je istakao da je potpuno uvjeren da sloboda srpskog naroda ovdje zavisi od toga hoće li Republika Srpska biti nezavisna država.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare