Ministar Katica: Meni se čini da sam se vakcinisao Pfizer vakcinom

Vijesti 13. aug 202118:47 > 19:13 1 komentar

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica kazao je za N1 da se vakcinisao, kao i da "mu se čini da se vakcinisao Pfizer vakcinom".

Na insistiranje voditelja Dana uživo Zvonka Komšića da kaže kojom vakcinom jer ne može reći da ne zna koja je vakcina u pitanju jer na potvrdi o vakcinaciji piše upravo i koja vakcina je aplicirana, rekao je da je to bila vakcina Pfizer.

“Vakcinisao sam se početkom jula, čini mi se 9. jula na Zetri. Bio sam sam, ni sa kim od ministara. Mi smo na vladi odlučili da se vakcinišemo. Pogrešno je što nismo objavili javno. To nam je greška. Nismo krili, ali nismo ni objavili. Ne vidim razlog zašto smo to uradili. To je bila dobra odluka. Vlada KS mora da radi u kvorumu”, naveo je Katica za N1.

Posljednjih dana u medijima u BiH je problematiziran način vakcinisanja članova kantonalne vlade u Sarajevu. Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo komentarisali su vakcinaciju premijera i ministara u Vladi KS za koje su istakli da su to uradili “preko reda”.

“Nakon informacija i ličnih priznanja pojedinih ministara u Vladi Kantona Sarajevo da su se vakcinisali preko reda, i to vakcinama koje su sami birali puno prije nego je vakcinisanje bilo otvoreno za sve građane, Klub SDA zahtijeva od Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva zdravstva i Zavoda zdravstvenog osiguranja da nam dostave kompletnu informaciju o tome ko je, na kojem mjestu (provjerene informacije govore da to nije bilo u Zetri), po kojem osnovu i po čijem nalogu omogućio privilegovano vakcinisanje preko reda premijeru KS, ministrima u Vladi KS i pojedinim zastupnicima vladajuće većine”, naveli su iz SDA u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare