Ministar obrazovanja ZDK zeničkoj policiji prijavio prijetnje smrću

Vijesti 26. apr 202216:10 0 komentara
Fena

Ministar obrazovanja ZDK Spahija Kozlić zeničkoj policiji prijavio je prijetnje smrću. Kozlić je to objavio i na svom Facebook profilu, na kojem je napisao kako su "očiti povod za prijetnju" odluka da se skrati trajanje nastavnog časa zbog niskih temperatura u školskim prostorijama uzrokovanih prestankom daljinskog grijanja u Zenici te preporuka da zbog bajramskih i prvomajskih praznika srijeda, 4. maj, bude neradni i nenastavni dan.

“Uglavnom, u prijetnji je stajalo da me treba ‘roknut u po glave’. Slične prijetnje sam ranije zanemarivao, no više neću”,  napisao je Kozlić.

U izjavi za Fenu potvrdio je vjerodostojnost svog posta te istakao kako očekuje da će zenička policija istražiti slučaj te poduzeti odgovarajuće radnje.

“Odluka da se zbog hladnoće nastavni čas skrati sa 45 na 30 minuta u najvećoj mjeri odnosila na škole u Gradu Zenica, gdje je 18 osnovnih i srednjih škola, koje su priključene na daljinski sistem grijanja, proteklih dana ili još uvijek nastavu realizira s 30-minutnim časovima. Očito je da i to nekome smeta. Neka policija sve ispita”, kaže Kozlić.

On napominje kako su i još neki kantoni donijeli identičnu odluku te 4. maj, zbog preklapanja Međunarodnog praznika rada i Ramazanskog bajrama, proglasili neradnim.

Dodaje kako se više ne osjeća sigurno svome gradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!