Ministar Šeranić o hapšenju Branislava Zeljkovića

Vijesti 17. sep 202114:06 1 komentar
N1

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a, komentarisao je hapšenje Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravlje, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja. Zeljković je bio zadužen da vrši nabavku medicinske opreme, lične zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava u svrhu sprečavanja pojave korona virusa u RS.

Šeranić je naveo kako je najvažnije da u ovom trenutku “Institut za javno zdravstvo RS funkcioniše neometano, što se vidi i po procesu vakcinacije”.

“Menadžment Instituta zajedno s UO je dužan da organizuje poslove koje redovno obavljaju. Što se tiče samog sudskog procesa, kao legalista ne želim da komentarišem sve ono što se tiče istražnih radnji i suda, a mi ćemo se ponašati shodno odlukama koje bude poristekle”, rekao je Šeranić.

Na pitanje da li su oni nadgledali proces javnih nabavki, Šeranić je rekao:

”Mi nismo zaduženi za praćenje procesa javnih nabavki. U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama ima procedura kako i na koji način institucije transparentno moraju da obavještavaju javnost i javnost se na taj način obavještava. Ukoliko se pojave određene sumnje, tu je svakako istražni organ koji to utvrđuje, mi nemamo nadležnost za bilo kakve istražne radnje po ovom pitanju”, rekao je Šeranić.

Podsjetimo, Tužilaštvo RS tereti Zeljkovića da je iskorištavanjem službenog položaja i ovlaštenja pribavio korist pravnim licima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare