Ministar Šteta za N1: Fakultet sam završio uz rad, 18 godina staža

Novi dan 20. jan 202111:47 > 12:40 5 komentara
Adnan Šteta za N1

Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS govorio je za N1 o dešavanjima unutar njegove stranke SDP BiH, te prokomentarisao nedavne prozivke opozicije o njegovoj fakultetskoj diplomi.

Šteta je istakao da se moraju analizirati rezultati izbora u svim lokalnim zajednicama nakon izbora.

“SDP je velika politička partija, najveća opoziciona partija i logično je da se moraju analizirati rezultati izbora u svim lokalnim zajednicama. Danas će Predsjedništvo analizirati rezultate. Na bazi te analize će vjerovatno doći do određenih korekcija. Drug Damir Mašić je podnio ostavku, a ono što ja mogu reći da ko god dođe na to mjesto čeka ga izuzetno težak posao”, kazao je.

Dodaje da je SDP izgubio i određen broj glasača u KS, te da će se morati raditi na vraćanju povjerenja.

“Organizacija je velika i specifična. SDP je izgubio nešto glasača u KS i nova ekipa mora raditi na vraćanju tih ljudi i povjerenja. Dosta se piše o meni kao potencijalnom kandidatu, a koga god da Predsjedništvo izabere će raditi na najbolji način i dati sve od sebe”.

Na pitanje o prozivkama iz opozicije u vezi sa njegovom fakultetskom diplomom, istakao je:

“Opozicija je tu da optužuje. Oni su to radili i prije dvije godine. Ta priče je krenula sa ugovorom za potpis tramvajskih stajališta, gdje su spočitavali meni da sam potpisao taj ugovor. Vidjeli su da nisam ja nego neko prije meni. Onda su prešli na trojelbuse koje je nabavio GRAS, ta nabavka je započeta 2017. godine. Onda su krenuli da pričaju o mojoj diplomi”, ističe i dodaje:

“Moja diploma je ista kao i prije dvije godine. Radi se o diplomi Univerziteta za poslovni inženjering u Banjaluci, Ekononmski fakultet. Ja nisam imao privilegiju da to završim odmah nakon srednje škole jer sam počeo odmah raditi. Fakultet sam završio uz redovan rad, 18 godina staža na rukovodećim pozicijama u ekonomskoj struci. Zato sam rekao da nisam saobraćajac, nego neko ko upravlja projektima”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare