Ministri danas odgovaraju na pitanja građana

Vijesti 11. maj. 202108:46
Podijeli:
Izvor: CCI

Nakon premijera Vlade KS i ministra zdravstva u Vladi KS, na pitanja građana i građanki ovog utorka odgovaraju ministar privrede KS, Adnan Delić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Ivana Prvulović i ministar finansija KS, Davor Čičić, saopštili su Centri civilnih inicijativa.

Kako je navedeno, predstavnici/ce Vlade KS će odgovarati na pitanja uživo 11. maja sa početkom u 17:00 h, putem Lookalno.ba (Facebook i Youtube kanal).

”Povodom sto dana Vlade KS, otvoren je novi vid direktne komunikacije sa građanima i građankama vezano za postignute rezultate u navedenom periodu. Pored predstavljanja rezultata građani i građanke dobijaju priliku da na događajima nominuju probleme koji su u nadležnosti kantonalne Vlade, te postave pitanja iz različitih sfera djelovanja vlasti. Na ovaj način i predstavnici vlasti dobijaju povratne informacije od građana i građanki čije interese zastupaju, u kom pravcu dalje da usmjere svoj rad.

Odgovaranje na pitanja građana i građanki, realizuje se kroz događaj pod nazivom Forum odgovornosti u organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI). Pitanja na temu „Privrede, finansija i zapošljavanja“ građanke i građani će moći direktno postaviti ministrima Adnanu Deliću i Davoru Čičiću i ministrici Ivani Prvulović u utorak, 11. maja od 17:00 h kada će ministri i ministrice uživo na Forumu odgovornosti odgovarati na sva pitanja u vezi navedene teme.

Pitanja ministrima i ministricama Kantona Sarajevo moguće je postaviti i ranije putem inboksa Facebook stranice Lookalno.ba ili maila [email protected], te u toku trajanja događaja na linku za prijenos uživo u komentarima na Facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba”, saopćeno je.

Do sada su održana dva Foruma odgovornosti, a ostale možete pratiti svakog utorka u maju od 17:00 h. Putem Facebook i web stranice Lookalno.ba dostupni su snimci održanih foruma kao i detaljnije informacije o predstojećim događajima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar