Mira Pekić, Slaven Raguž i Dervo Sejdić u Danu uživo

Vijesti 13. sep 202114:03 0 komentara
N1

Početak je nove sedmice i novo izdanje „Dana uživo“ je pred vama. Pratimo slučaj hapšenja Edina Vranja u Srbiji, te reakcije javnosti i zvaničnika u Sarajevu i Goraždu.

Uživo smo u Beogradu, pred dolazak njemačke kancelarke Angele Merkel u zvaničnu posjetu Srbiji.

O krizi vlasti u BiH, neizglasavanju budžeta za godinu koja je još malo pa na izmaku, radu Privremene istražne komisije o stanju u bh pravosuđu, izgradnji memorijalnog centra u Donjoj Gradini, kupovini zgrade za UIO u Banjaluci – za „Dan uživo“ govori poslanica PDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Mira Pekić.

O izmjenama Izbornog zakona BiH, porukama novog visokog predstavnika Kristijana Šmita, istupanju iz HNS-a, političkim tenzijama u Hercegovačko – neretvanskom kantonu – razgovaramo sa predsjednikom Hrvatske republikanske stranke Slavenom Ragužem.

Otvoreno pismo koje je uputio novom visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu, odgovor koji je uslijedio iz Hrvatskog narodnog sabora, izmjene Ustava BiH koje zagovara – povod su za gostovanje Derve Sejdića, predsjednika Romskog informativnog centra “Kali Sara”.

O aktuelnim dešavanjima u BiH, medijskom izvještavanju, procesu digitalizacije, položaju novinara u društvu – razgovaramo sa Borkom Rudić iz Udruženja „BH novinari“.

„Ne dolaziš“ je novi singl mlade pop-pjevačice Dunje Vujadinović. Dunja je naša muzička gošća ovog ponedjeljka, pričamo o novoj pjesmi, spotu, ali i nadolazećem albumu.

Takođe, tu su biznis vijesti, servisne informacije, sportske novosti…

Sa vama od 16 do 18:30h – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!