Mirko Šarović, Adnan Delić i Safudin Čengić gosti Novog dana

Vijesti 13. okt 202116:32 > 17:45 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Zehida Bihorac Odobašić je prosvjetna radnica iz Velike Kladuše i aktivistica. Za sebe kaže da živi dva paralelna života. Onaj sa djecom koja imaju sve, i onaj sa ljudima koji nemaju ništa. Zbog svog aktivizma bila je diskriminisana u svojoj zajednici. Ali to nije njen najveći strah, nego onaj da nema kod sebe hrane kada joj migranti zatraže. O proživljenom sa ljudima u pokretu i svom životu govori za Novi dan.

Jesmo li se previše opustili? Trenutno nepostojanje zaraženih u našem domu, ne znači da corone nema – upozoravaju ljekari. U BiH se dnevno zabilježi 800 slučajeva zaraze, u Srbiji, Hrvatskoj po 6-7 hiljada. u Crnoj Gori najmlađa žrtva koronavirusa imala 19 godina. I u svijetu broj zaraženih i preminulih raste iz dana u dan.

Od 1. oktobra EXPO u Dubaiju je centar svijeta. Na nepreglednom prostranstvu ove svjetske izložbe, nakon niza političkih blokada, svoju šansu traži i Bosna i Hercegovina. Novac da na sajam odu bh. privrednici nije dalo Vijeće ministara BiH, pa su na sebe organizaciju učešća uzeli Vlada i Ministarstvo privrede KS. Je li sve spremno da privrednici zauzmu štandove u Dubajiu za Novi dan govore Adnan Delić – ministar privrede KS i Safudin Čengić – predsjednik Udruženja poslodavaca KS i Mirko Šarović – bivši ministar trgovine BiH.

Šta je nama dijaspora – sigurno ste se upitali barem nekada? Ko ima poštenije namjere, mi prema njima koji šalju novac u BIH ili oni koji bi možda ponudili i nešto više, npr. znanje? Samo u Švicarskoj živi i radi 65.000 Bosanaca i Hercegovaca. Međusobno nisu uvezani, a sa BIH pogotovo. I-platforma – to želi mijenjati. Kako reći će nam članovi Upravnog odbora i-platforme Tarik Kapić, Bugojanac, Nenad Stojanović, Sarajlija i Travničanin Ivica Petrušić. Svi žive i rade u Švicarskoj.

O tome šta se dešava u bh. košarci i u Upravnom Odboru KSBiH, da li će sezona početi, ili ne, da li će biti dogovora, ili ne, govori Siniša Kovačević, član Upravnog Odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Minela Jašar Opardija je sa vama od 8.00 do 11:00 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!