Mirko Šarović, Milan Dunović i Ahmet Egrlić gosti Dana uživo

Vijesti 08. sep 202113:08 0 komentara
N1

„Dan uživo“ i ovog puta donosi pregled aktuelnih političkih dešavanja u BiH, regionu i svijetu. Naši reporteri izvještavaju o epidemiološkoj situaciji, problemima djece povratnika u RS, reakcijama na najavu nametanja Izbornog zakona u BiH.

Je li SDS napustio temeljnu ideju svog nastanka, kako ga neki optužuju, ako jeste – zbog čega, kako komentariše posljednje poruke novog visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, šta ukoliko se SNSD vrati u institucije BiH – pitanja su za predsjednika SDS-a Mirka Šarovića.

O posljednjim porukama novog visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita koje se tiču izmjena Izbornog zakona, Miloradu Dodiku, ali i Aleksandru Vulinu, izgradnji spomenika ubijenim na lokalitetu Kazani – za „Dan uživo“ govori potpredsjednik FBiH, član DF-a Milan Dunović.

Zašto BiH neće učestvovati na jednoj od najvećih smotri privrede u svijetu – EXPO 2020. u Dubaiju, koliko će nas to koštati direktno, a koliko indirektno, šta govore pokazatelji vanjskotrgovinske razmjene BiH, zbog čega smo suočeni sa naglim rastom cijena nekih od osnovnih životnih namirnica – pitamo Ahmeta Egrlića, predsjednika Spoljnotrgovinske komore BiH.

O kvalifikacionom meču za SP u fudbalu u okviru grupe D, u kome je BiH sinoć na svom terenu remizirala sa Kazahstanom 2:2, šansama za baraž, narušenoj atmosferi zbog negativnih priča vezanih za Fudbalski savez i kupovinu mjesta u reprezentaciji, domaćoj fudbalskoj ligi – razgovaramo sa sportskim novinarom BHRT-a Adnanom Ljubovićem.

„Ženo draga“ novi je singl pop-pjevačice Maje Šuput nakon više od godinu dana diskografske pauze. O novoj pjesmi, saradnicima, reakcijama kolega i publike – Maja danas govori u muzičkim minutama „Dana uživo“.

Tu su i servisne informacije, aktuelnosti iz svijeta, sportske i biznis vijesti.

Sa vama od 16h danas – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!