Mirnes Ajanović i Ljubiša Petrović u Danu uživo

Vijesti 07. apr 202113:12 0 komentara
N1

„Dan uživo“ i ove srijede donosi pregled aktuelnih tema, informacije o epidemiološkoj situaciji, te protestima i krivičnim prijavama koje se u Sarajevu nižu kao na traci.

O krivičnoj prijavi koju je podnio protiv premijera Vlade KS Edina Forte, ministra zdravstva Harisa Vranića, kao i drugih odgovornih lica u Vladi i KCUS-u, zbog nesavjesnog rada u službi – za „Dan uživo“ govori Mirnes Ajanović, predsjednik Bosanske stranke.

I njegovo ime je često pominjano u medijima posljednih dana, a sve u vezi spornih respiratora, nabavljenih putem firme „Srebrena malina“. Dr Zoran Karlović, šef Odjeljenja anesteziologije bolnice u Mostaru naš je gost ove srijede.

Respiratori, pisma, satsanci, press konferencije, demantiji, poruke građana… Sa tim stanovnici Sarajeva ustaju i odlaze na počinak posljednih dana. A sve je krenulo od objave na portalu „Raport“. Urednik „Raporta“ Kenan Kešmer probaće da objasni šta se zapravo dešavalo i plaši li se prijetnji krivičnim prijavama zbog tekstova koji se bave situacijom na KCUS-u.

Banjaluka i Bijeljina na posljednim lokalnim izborima dobile su gradonačelnike iz opozicionih redova, ali i skupštinsku većinu koju čine odbornici stranaka na vlasti. Koliki je to problem za građane i ometa li to funkcionisanje lokalne uprave – objašnjava gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

„Kontrola“ je novi singl sarajevskog benda „Neo stereo“. Koliko je zapravo inspirisana onim što živimo duže od godinu dana, je li sve ovo kontrolisani haos, ili smo odavno van kontrole – u muzičkim minutama objašnjavaju Dino Mangafić i Ammar Hadžimijić, gitarista i klavijaturista grupe „Neo stereo“.

U „Danu uživo“ i svjetske aktuelnosti, sportske vijesti, servisne informacije…

Budite sa nama od 16 do 18:30 sati. Vaš domaćin – Dalibor Mrdić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!