Mirnes Ajanović: Javna sramota nanesena Bosni i Hercegovini

Vijesti 17. maj 202107:51 4 komentara
Twitter/Benjamin Netanyahu

Predsjednika BOSS-a Mirnes Ajanović oglasio se, kako su naveli iz ove stranke, u povodu obaveze reagovanja bh. političara zbog ubijanja palestinskih civila i zahvaljivanja izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Bosni i Hercegovini.

“Svi političari i izabrani zvaničnici u BiH dužni su reagovati u cilju zaustavljanja ubijanja palestinskih civila u Gazi od strane Izraela, naročito zbog svakodnevnog stradanja djece raketiranjem gusto naseljenog područja, ali i javno nanesene sramote zbog zahvaljivanja izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Bosni i Hercegovini”, naveo je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Porčio je da su članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić “dužni pokrenuti diplomatsku inicijativu kojom će se od Ujedinjenih nacija zahtijevati zaustavljanje izraelske prekomjerne upotrebe sile i zločina nad palestinskim civilima, ali i kako bi se skinula javna sramota nanesena Bosni i Hercegovini da podržava ubijanje palestinskih civila”.

“Političari u Bosni i Hercegovini, zbog građana koji su takođe bili žrtve genocida i ratnih zločina, nemaju prava ignorisati agresiju Izraela na Palestinu, jer svi dobro znamo koliko je civila, djece, žena i starih stradalo zbog zatvaranja očiju međunarodne javnosti nad zločinima protiv čovječnosti u BiH, a sada ponovo i u Palestini”, poručio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare