Mirnes Ajanović o krivičnoj prijavi: Htjeli su da dođe do ovakvog stanja

Dan uživo 07. apr 202118:38 > 08. apr 2021 08:57 0 komentara

Mirnes Ajanović, predsjednik Bosanske stranke, za N1 je govorio o krivičnoj prijavi koju je jučer podnio protiv premijera Vlade Kantona Sarajevo Edina Forte, ministra zdravstva Harisa Vranića, kao i drugih odgovornih lica u Vladi i KCUS-u zbog nesavjesnog rada u službi.

Dodaje da imaju obavezu da brinu o zdravstvenoj zaštiti stanovništva, vrše nadzor nad zdravstvenim ustanovama, te omoguće borbu protiv pandemije.

“Ako nemaju pristup Kliničkom centru, imaju ministra unutrašnjih poslova. Može im obezbijediti specijalnu policiju, okruže Klinički centar, uđu u prostorije i pregledaju šta trebaju. Zašto to nisu uradili?” pita se gost Dana uživo.

Tvrdi da su kantonalne vlasti znale za ove probleme.

“Njih je interesovalo da se dođe do ovakvog stanja da bi mogli reći ‘ovi drugi su krivi’. A ovi drugi su opet okrivljavali ove prve. U takvoj situaciji kada je evidentno da nose odgovornost i premijer i ministar zdravstva i rukovodstvo Kliničkog centra, ja sam kao pravnik bio dužan podnijeti krivičnu prijavu da se procesuiraju zbog krivičnog djela Nesavjesno vršenje službene dužnosti”, kazao je Mirnes Ajanović o krivičnoj prijavi.

Smatra da ima tu i organizovanog kriminala, ali da je to na Tužilaštvu da to utvrdi.

“Imali su mogućnost pristupiti Kliničkom centru, nisu uradili ništa što je trebalo”, istakao je.

Pogledajte snimak gostovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!