“Mirni razlaz? Mi ćemo kao posmatrati da nosite naše kosti, djedovinu iz RS?”

Vijesti 03. sep 202121:12 > 21:16 12 komentara
Elmedin Konaković
Elmedin Konaković (N1)

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je danas poručio kako u Bosni i Hercegovini nije moguć "miran razlaz" kako stalno ističe SNSD i predsjednik ove stranke, ali i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović izjavio je ranije da je za tu stranku nedopustiva inicijativa Milorada Dodika za “raspakivanje” Dejtonskog mirovnog sporazuma, kao i “mirni razlaz” jer bi to, kako je ocijenio lider SDS-a, vodilo u nestanak Republike Srpske.

Na izjavu Šarovića ubrzo je reagovao portparol SNSD-a Radovan Kovačević koji je zaključio kako se “SDS suprotstavljanjem mirnoj disoluciji Bosne i Hercegovine, odnosno nezavisnoj Republici Srpskoj, odrodio od naroda Republike Srpske”.

Kovačević je i dodao kako “ukoliko ne budu uvažavani stavovi Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, što se nas tiče (SNSD) rješenje će biti mirna disolucija BiH, bez bilo kakvih sukoba”.

Nije dugo prošlo, oglasio se i lider NiP-a Elmedin Konaković koji je poručio kako “ništa gluplje nije čuo od ovoga što govori portparol SNSD-a”

“Vi ćete kao mirno da odnesete kosti naših predaka sa sobom, naše rane u Srebrenici, Prijedoru i drugim mjestima stradanja? Naše kuće u RS-u, djedovinu? Mi ćemo kao mirno da vas posmatramo? Mirni razlaz?”, napisao je Konaković na zvaničnom Twitter profilu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare