Miroslav Lukić demantovao napad u Bratuncu: To je učinio moj brat

Vijesti 03. jun 202213:44 0 komentara
N1

U centru Bratunca se 31. maja desio napad na nacionalnoj osnovi. Do incidenta je došlo u aščinici Korzo, a vlasnik objekta je za N1 ispričao kako se radi o Miroslavu Lukiću, koji je vrijeđao goste uz prijetnje smrću. Miroslav Lukić za N1 demantuje, te tvrdi da se radi o njegovom bratu.

Podsjetimo, prije dva dana je vlasnik aščinice Beriz Merdžić svjedočio za N1 o ovom verbalnom napadu koji je odmah prijavio policiji.

“Gospodin koji je bio pored našeg lokala je odravraćao goste i govorio im je da radimo tek od 10. Sklonio je pepeljare i rekao im da mi ne radimo. U momentu samo odlučili da pozovemo policiju. Prilikom izlaska u baštu poslužili smo jednu pokrivenu gospođu i on je rekao kako treba da skine maramu. Njen suprug je reagovao. Onda je od nas tražio četiri ‘svinjska bureka’ znajući da mi s tim ne radimo,” rekao je tada Beriz Merdžić.

Brat vlasnika objekta, Enis Merdžić dodao je kako je Tužilaštvo upoznato sa slučajem.

“Uputili smo krivičnu prijavu protiv njega i da mu se lokal zatvori iz kojeg se čuju pjesme, vrijeđanje. Ne vrijeđa on samo Bošnjake, već i svoje komšije Srbe. On je pijanica i narkoman. Nadamo se da neće više”, govori Eniz i dodaje kako je Lukić u dva mjeseca je on imao 28 prijava i uvijek je pušten.

No, Lukić se javio na adresu N1, uz tvrdnje da se radi o njegovom bratu i da ne želi ništa da ima sa slučajem.

“Ja sam iz Zvornika, nastanjen sam u Neumu. Ja sam za prethodnih 48 sati dobio 78 prijetećih poruka, i po svoj život i po porodicu. Dobio sam ih zato što su braća Merdžić i N1 TV napisali moje puno ime i prezime, a to je moj brat tamo napravio problem, što mene apsolutno ne interesuje, jer ja 11 godina ne živim u Bratuncu. Dobijam prijeteće poruke po porodicu, a borio sam se deset godina da stvorim porodicu, vantjelesno sam išao i uspio sam, dobio sam sina i kćerku. Meni neko da prijeti porodicom, ne može”, izjavio je Lukić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!