Mizogeni influenser proglašen opasnim i izbačen sa Facebooka i Instagrama

Vijesti 20. aug 202212:20 0 komentara
@cobratate

Kontroverznom online influenseru i samoproglašenom ženomrzcu Andrewu Tateu zabranjen je pristup društvenim mrežama Instagram i Facebook, piše britanski list Guardian.

Bivši kickbokser i zvijezda rijaliti TV-a izbačen je sa mreža zbog kršenja Metaine politike “o opasnim organizacijama i pojedincima,” potvrdila je kompanija Marka Zuckerberga u emailu upućenom Guardianu.

Tate je prvi put postao poznat nakon pojavljivanja u TV emisiji Big Brother iz 2016. godine, kada je izbačen iz serije nakon što se pojavio snimak na kojem je tukao ženu ispred zgrade u kojoj se snimala emisija.

Tate je pridobio sljedbenike zbog svojih video savjeta muškarcima, od kojih su mnogi bili seksistički.

Na jednom YouTube videu, Tate je sebe opisao kao “apsolutnog mizogenistu”.

“Ja sam realista, a kada si realist, ti si seksista. Nema šanse da budeš ukorijenjen u stvarnosti i ne budeš seksista,” izjavio je.

“U izjavi za Guardian, Tate je za mnoge svoje videe rekao da su parodije, navodeći da je “glumio satiričnog lika”.

Tate je javno podržavao bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i pojavio se na brojnim desničarskim podcastima, uključujući emisije poput Infowars, čiji je voditelj teoretičar zavjera Alex Jones.

Imao je više od 4,7 miliona pratilaca na Instagramu. TikTok je također zabranio Tateov službeni račun na svojoj platformi i radi na uklanjanju sadržaja koji se odnosi na njega a koji krši njihove smjernice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!