Mještani nakon nesreće na Dobrinji: Trotoara nigdje, niko ne razmišlja o djeci

Vijesti 17. maj 202219:18 0 komentara
N1

Nove saobraćajne nesreće, novi povrijeđeni. Uhapšen je vozač koji je jučer na Dobrinji udario dva pješaka, od kojih je desetogodišnje dijete zadobilo teške povrede. Stanovnici Dobrinje uznemireni, građani BiH u strahu zbog sve češćih saobraćajnih nesreća.

Prometna je ulica u sarajevskom naselju Dobrinja u kojoj je jučer u saobraćajnoj nesreći povrijeđeno dijete i jedan stariji muškarac. Mještani kažu, pješaci su u teškoj poziciji.

Detalji nesreće na Dobrinji: Ljekari se bore djetetu za život, vozač uhapšen

I nije to samo problem ove ulice na Dobrinji, tvrdi naš sagovornik, dugogodišnji mještanin tog naselja.

“U bilo koju ulicu da uđete, ista je situacija. Niko ne razmišlja o djeci, o stanarima, trotorara nigdje ni jednog. Vozači se žale nemaju parkinga, pješaci se žale nemaju trotoara, zgrada na zgradu samo što se nije naslonila”, priča nam mještanin Dobrinje.

Vijesti o novim stradalim u saobraćajnim nesrećama pogađaju mnoge. No možda najviše one koji su u njima izgubili članove porodice. Poput Sejfudina Šehovića. U saobraćajnoj nesreći prije sedam godina nastradao je njegov 23-godišnji bratić. A vozač nije adekvatno sankcionisan, što, kaže Šehović, jednako boli.

“Dokazano je da je imao alkohola u krvi, da je pobjegao sa mjesta nesreće, da nije ukazao pomoć. Što je najžalosnije on je dobio 16 mjeseci. Poslije toga je dobio sve te privilegije da boravi na Igmanu, da nije bio nikako u pritvoru , i da je on tih 16 mjeseci bio i pomilovan, to je jedna katastrofa pravosuđa”, naglasio nam je Sejfudin Šehović.

Osim pravosuđa na udaru građana često su i policijski službenici. Koji rade samo ono što je u zakonskim okvirima, tvrde iz samog MUP-a. NO, i sami su mišljenja da kaznena politika ne donosi rezultate, i da je njeno izvršenje dodatni problem.

Detaljnije u priči Sande Arnautović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!