Mještani Počitelja ogorčeni: Ovo je gore od korone, ovo je totalna blokada

Vijesti 23. maj 202212:27 > 12:41 0 komentara

Zbog najavljene obustave saobraćaja na magistralnoj cesti M-17, od Mostara prema Čapljini, tokom, praktično, cijele predstojeće turističke sezone, mještani Počitelja okupili su se na protestima.

Prema najavi, saobraćaj će biti obustavljan do 15. augusta i to u terminima od 9,15 do 12, od 13,15 do 15, te od 17 do 19 sati, osim nedjeljom i praznicima. Obustava saobraćaja je trebala početi danas, ali je prolongirana za sutra.

Jadranka Dizdar, predstavnica mještana, kazala je da je tom odlukom blokirana cijela turistička sezona.

“Mi ćemo nastojati i boriti se da se promijeni ova odluka. Krenula je sezona, očekivali smo da ćemo imati jaku sezonu nakon što dvije godine zbog korone nismo imali posla. ovo je egistencijalno pitanje svih ljudi na ovom potezu koji žive od turizma”, kazala je, te dodala:

“Počitelj ostaje otok u izolaciji. Sa koje god strane alternativne koju su predložili, niko živ ne može prići Počitelju. Ovo je gore od korone. Mi smo u koroni imali 20 posto od sezone u odnosu na ranije, ali je ovo sada totalna blokada. To je neprihvatljivo”.

Prema njenim riječima, jedino je prihvatljiv noćni termin, o čemu će danas razgovarati na sastanku sa predstavnicima Autocesta FBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!