Mladi iz džamije Kralja Fahda okrečili ogradu obližnje crkve

Vijesti 04. okt 202119:36 > 05. okt 2021 14:54
Mreža mladih ALipašino polje B faza

Mreža mladih Alipašino polje, koja je vezana za džamije Kralj Fahd i Bosanska, danas je imala akciju krečenja ograde katoličke crkve u sarajevskom naselju Alipašino polje C faza. Ograda ove crkve je bila išarana raznim natpisima i grafitima, pa su mladi iz ove grupe odlučili da je učinimo ljepšom.

Među natpisima je bilo i nekih koji su nama posebno smetali, što je bio dodatan razlog da se odlučimo na ovu aktivnost“, naveo je Nedim Karčić, koordinator Mreže mladih Alipašino polje B faza.

Ističu da ova inicijativa postoji već neko vrijeme i da su je pokrenuli uz podršku koordinatora Mreže mladih Novi Grad Mirsada ef. Mešanovića, kao i uz podršku Željke Vlajića, svećenika crkve Svetog Luke evanđeliste.

Ideja je došla kao potreba da ispravimo pogrešno predstavljanje naše vjere, što smatramo svojom dužnošću, te da uljepšamo izgled i samog objekta, kao i naselja. Nadamo se da ćemo ovim činom ispraviti nepravdu i da ćemo u budućnosti imate bolje i jače međureligijske odnose, jer je upravo to formula za stvaranje zdrave i produktivne sredine“, navode iz Nreže mladih Alipašino polje B faza.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad