Mladi Sarajeva zabrinuti: “Ovo izaziva strahove u meni o trećem svjetskom ratu”

Vijesti 24. feb 202212:30 > 13:17 0 komentara
N1

Napad Rusije na Ukrajinu mogao bi uticati na sve nas. Ovako su građani Sarajeva, uglavnom, komentarisali trenutnu situaciju između Ukrajine i Rusije.

“Pratim i vrlo sam zabrinut, pošto nimalo nije dobra situacija. Bojim se da će, u ovom trenutku, ekonomija opasti, pa će baš biti kriza u našoj zemlji”, govori nam mlađi građanin Sarajeva.

Povezane vijesti

“Jutros sam baš čitala o tome. Iskreno da Vam kažem, kao poslijeratno dijete, kao neko ko je stalno slušao kako je nama bilo tokom agresije, ne mogu da kažem da mi na jedno uvo uđe, a na drugo izađe i definitivno sam zabrinuta. Mislim da cijela BiH nekako saosjeća sa Ukrajinom. Ja se nadam, a nada zadnja umire, ali stvarno se nadam, da to neće prerasti u nešto veće, u nešto što čitamo u medijima, što vidimo trenutno… Svu podršku, svu ljubav šaljem Ukrajini. Nadam se da su svi u redu”, izjavila je Sarajka.

“Pa zabrinut sam, da budem iskren. To izaziva strahove u meni oko trećeg svjetskog rata, prvenstveno, jer sve više imamo ratnih područja. Ali, nisam puno pratio, nego sam na socijalnim medijima naletio na to. Smatram da se ovo može odraziti na BiH. Ipak, vjerujem da to može na sve zemlje jednako da se odrazi. Jer, sve zemlje jednako podržavaju sve ostale države, tako da, to može doći do nas”, stav je još jednog našeg sagovornika.

“Jutros sam pročitala vijesti i malo me je panika uhvatila, s obzirom na to da radim pri vojsci, pa sam vidjela da je i tamo neka uzbuna, da dolazi neko pojačanje… Nije mi svejedno, s obzirom na to da sam dijete Sarajeva, dijete rata, svoje sam djetinjstvo provela ovdje između 1992-1995. godine. Nadam se najboljem, ali sjajno nije”, zabrinuta je još jedna Sarajka.

“Na nas to ima itekako uticaj. Prvo, pogledajte cijene kako divljaju, sve skupo, ne znam šta bih više rekao. Plate nikakve, pogotovo nama u institucijama”, istakao je jedan od anketiranih građana.

“Jašta sam, zabrinut…”, dodao je kratko još jedan Sarajlija.

Podsjećamo, u ranim jutarnjim satima je započela ruska invazija na Ukrajinu, a prema posljednjim podacima stradalo je 40 ukrajinskih vojnika, te 10 civila.

Sva dešavanja vezana za krizu u Ukrajini možete uživo pratiti NA NAŠEM LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!