Mladost na sarajevskim ulicama: Maturanti proslavili kraj osnovnog obrazovanja

Vijesti 07. jun 202213:57 0 komentara
N1

Nakon pandemijskih ograničenja na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine ponovo su zablistali mladost, ljepota i raskoš jedne generacije. Tačku na osnovno obrazovanje stavili su učenici 11 osnovnih škola Opštine Centar.

Šetnjom sarajevskim ulicama, u bijelim majicama, obilježili su završetak jedne i početak nove etape u svom životu. Na tom putu podršku su im pružili njihovi roditelji, nastavnici, rodbina, te prijatelji s kojima su se uz široki osmijeh i dobro raspoloženje neprestano fotografisali i potpisivali jedni drugima na majice.

N1

Sreću u daljem školovanju poželio im je i načelnik Opštine Centar Srđan Mandić, koji je rekao da će kao administracija uraditi sve da ova generacija ostane u državi, s obzirom na to da se veliki broj mladih ljudi odlučuje na život u inostranstvu nakon završenog školovanja.

Na novi put ispratili su ih plesnim performansom na platou ispred Narodnog pozorišta i članovi plesne grupe “Astorija” koji su ovim povodom, u okviru kulturne manifestacije “Kultura na ulice”, obilježili 20. godišnjicu svog postojanja.

Puno sreće i uspjeha u daljem školovanju, želi i ekipa N1 televizije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!