Mlinarević: Katastrofalno stanje u Češkoj, zabrana kretanja tri naredne sedmice

Vijesti 26. feb 202122:36 > 22:52 0 komentara
N1

U Češkoj Republici upravo je donesena odluka kompletne zabrane kretanja stanovništva od ponedjeljka pa tri naredna tjedna, obavijestila je na Facebooku Martina Mlinarević, ambasadorica BiH u Češkoj.

Kako je kazala, zatvoreni su i vrtići, te prvi i drugi razredi osnovnih škola koji su do sada jedini radili.

“Ministar unutarnjih poslova Jan Hamaček objavio je da će 5.000 vojnika pomagati policiji u nadzoru mjera i pozvao ljude da naredna tri tjedna ostanu kod kuće. Zabranjeno je kretanje i između regija, osim određenim zaposlenicima koji će imati potvrdu. Još jedan strogi lockdown nakon što je broj mrtvih dosegnuo brojku od 19.999 osoba, a u bolnicama je katastrofalno stanje s brojem teško bolesnih pacijenata“, navela je Malinarević, dodavši: 

“Ambasada BiH u Pragu za sve naše državljane bit će i kao i dosada na usluzi u svako vrijeme na naše dobro poznate brojeve za hitne slučajeve kad god zatrebate pomoć. Ostanite zdravi i poštujte mjere, za dobro svih nas”. 

VAŽNA OBAVIJEST – U Češkoj Republici upravo je donesena odluka zabrane kretanja stanovništva od ponedjeljka pa tri…

Posted by Martina Mlinarević Sopta on Friday, February 26, 2021

Podsjetimo, parlament je u petak usvojio zakon koji vladi omogućuje da poduzima dalekosežna ograničenja, poput zatvaranja dućana.

Vlada je također dala zeleno svjetlo za razgovore s Njemačkom i Poljskom o prebacivanju pacijenata s koronavirusom kojima je potrebno intenzivno liječenje.

Ministar Blatny je rekao da će se to realizirati samo u slučaju prijeke potrebe. Blizu 7.200 pacijenata se liječi u bolnicama.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!