Mnogima je došlo do grla: Nekad tri obavezna obroka postala su luksuz

Vijesti 16. nov 202206:59 1 komentar
N1

Od korupcije do loše ekonomske situacije. Bh. političari ne mogu se pohvaliti svojim radom u korist građana, ali to ih i ne brine. No, više od toga brine da, dok se većina Bosanaca i Hercegovaca bori za egzistenciju, ostaju pasivni, a činjenica da su još jedni izbori iza nas, ne obećava da će biti drugačije u naredne četiri godine.

Istraživanja prema kojima su bh. vlasti nakon izbora 2018. godine ispunile, jedva, četiri od oko 80 obećanja, nisu obećavajuća, da bi nakon posljednjih izbora moglo da bude drugačije. Ozbiljnosti situacije svjesna je većina građana BiH.

Mnogima je došlo do grla. Nekad tri obavezna obroka postala su luksuz, a jesti ili ugrijati se, dilema je koja teško zaobilazi prosječnu bh. porodicu.

Više od katastrofalnog stanja zabrinjava izostanak reakcije građana, koji sve ovo nijemo posmatraju. Pojedini bi, kažu, svoj bunt izrazili na ulici, ali narušeno zdravstveno stanje im ne dozvoljava.

“Da sam zdraviji, prvi bih izašao na ulicu. Otišao sam sedam godina ranije u penziju, ne mogu da hodam ljudski. Niko ne misli o nama, samo dižu cijene, uništavaju nas glađu”, naveo je jedan građanin.

Zbog čega se mnogi odlučuju da vrata BiH zatvore za sobom i sreću potraže van njenih granica. Iseljavanje stanovništva, posebno mladih, najbolje i pokazuje rezultate nerada bh. vlasti.

Dok se, kao i nakon svakih opštih izbora, kalkuliše ko će s kim u vlast, Ko će dobiti važniju funkciju, ko će zasjesti u udobniju fotelju, građani razmišljaju šta će jesti sutra i hoće li to uopšte moći nakon što plate dospjele režije.

Šta građani kažu, pogledajte u prilogu:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare