Mnoštvo scenarija o nestanku Almira Mehanije

Vijesti 04. jan 202217:55 0 komentara
N1

Spasioci i mještai i danas su tragali za Almirom Mehanijom, koji je je 31. prosinca nestao na širem području Hrasnice. Pretraženi su neprohodni, tereni, šumska područja, dio Igmana i Hrasnice.

No, za sada bezuspješno. Nema novih novih detalja, tragova, ni informacija.

Naš tim je u segmentu A5. Uredu, sretno. Čuvajte se”, čuje se u komunikaciji između ekipa.

Ekipe su ponovo na terenu. Potraga se nastavlja. Od ranih jutarnjih sati. Pregled terena u toku. A onda i pripreme da se dronom pogleda ova oblast.

U toku je pregled kamera, pregled terena, magla je jutros bila problem… sada se povukla. Ekipa će dronom pregledati teren gdje ima mina i ovaj dio na Stojčevcu pa ćemo i te snimke pregledati”, kaže Rijad Gojak, Gorska služba spašavanja Ilidža.

Ekipe gorskih službi i lokalno stanovništvo do sada su pregledale 16 hiljada kvadratnih metara. Danas su bili i u Trnovu. Bez rezultata. U Hrasnici, odakle je nestali Almir Mehanija, zaglušujuća tišina. Među građanima vlada nevjerica.

Fin je bio čovjek. Još i prije rata stanovao je ovdje u Hrasnici… ne znam šta da kažem”.

Nisam lično znao gospodina, ali znam ko je. Nemam ništa pametno da kažem. Želim samo da iskažem podršku porodici”.

Mnošto je potencijalnih scenarija kako je nestao Almir Mehanija. I dalje nije pronađen. Zbog toga su pripadnici gorske službe pregledali korito lokalne rječice koja se ulijeva u rijeku Željeznicu, kao i korito Željeznice. Rezultat je isti”, kažu komšije.

Ono što je poznato jeste da je Mehanija u petak otišao do preduzeća Rad, te da je viđen u 14h u Hrasnici. I ništa više. Porodica ne želi pred kamere. U potragu su aktivno uključeni. Vrijeme prolazi, a nove informacije o čovjeku koji je, kažu njegovi poznanici, uvijek pokazivao trezvenost, ne postoje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!