“Morat ćemo uvesti represivni dio, jer očigledno ubjeđivanje sa narodom ne ide”

Vijesti 19. jul 202109:03 > 11:38 2 komentara

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, govoreći o nečistoći grada Sarajeva, kazao je da postoje problemi u dva smjera, a to su i građani i preduzeća.

“Problemi su neogodovorni građani, a i usluge koje daju naša javna preduzeća, i onda se nadležno ministrastvo moralo uključiti, da krenemo u zajedničku akciju. Napravili smo jedan tim koji je operativan 24 sata, i zaista su dobri rezultati. Kad u potpunosti završimo ovaj posao, morat ćemo nastaviti kontinuirano”, istaknuo je Hadžiahmetović.

Troma preduzeća

Bilo je tu i opstrukcija, kazao je.

“Mi živimo u društvu u kojem je to normalna stvar. Da li je to politička ili neka druga… Javna preduzeća su jako troma preduzeća. Morali smo adrenalina da usimamo i to je ona uloga ministrastva da pojačamo taj trend”, istaknuo je.

Naveo je i da će se morati još 15 dana žestoko raditi da bi rezultati bili dobri.

Kakve će kazne biti za one što su namjerno zaprljali grad, upitala ga je voditeljica N1 Alma Dautbegović Voloder.

Komunalna policija

“Mi imamo komunalne radare koji su u sastavu Rada ili Parka. Oni prave prekršajne prijave i aktivni su. U posljednih 5-6 dana imali su stotine intervencija. Ali u Sarajevu moramo promijeniti zakonsku regulativu i akte, na način kako su to uradile države iz regije, a to je uvođenje zvaniče komunalne policije”, naglasio je ministra, dodavši da smatraju da će nakon toga ova stvar biti ozbiljna.

“Mislim da ćemo morati uvesti taj represivni dio, jer očigledno da ovaj prvi – ubjeđivanje sa narodom ne ide“, zaključio je ministar Hadžiahmetović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare