Mostar bi mogao dobiti spomenik za sve civilne žrtve rata

Vijesti 27. apr 202114:37 > 14:38
FENA

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić primili su u Gradskoj vijećnici veleposlanicu OESS-a Kathlen Kavalec i voditelja Ureda OESS-a u Mostaru Ioannisa Piliourisa.

Veleposlanica Kavalec čestitala je gradonačelniku Kordiću i predsjedniku Gradskog vijeća Mariću na izboru na čelne funkcije te istaknula važnost provedbe lokalnih izbora u Mostaru. Naglasila je kako se misija OESS-a u BiH, zajedno s ostalim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, zalagala se za njihovo održavanje i sudjelovala u njihovoj provedbi, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Sudionici sastanka složili su se kako su velika očekivanja građana Mostara da se procesi i projekti u Mostaru, koji su bili usporeni ili odgođeni, sada ubrzaju, jer Grad konačno uz gradonačelnika sada ima i Gradsko vijeće te da su spremni svi zajedno raditi kako bi se što prije ostvario konkretan rezultat i nadoknadili zaostatci.

Projekti obnove

Na sastanku je, među ostalim, bilo riječi o projektu završetka obnove zgrade Glazbene/Muzičke škole, a istaknuo je da postoji spremnost da se zgrada obnovi kako bi se osigurali kvalitetni uvjeti za glazbeno obrazovanje.

Misija OESS-a u razgovoru s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća ponudila je svoju pomoć kroz različite projekte koji se tiču transparentnosti, digitalizacije i informatizacije Gradske uprave i Gradskog vijeća Mostara.

Također, jedna od tema sastanka bila je mogućnost izgradnje spomenika za sve civilne žrtve proteklog rata, navodi se u priopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad