Mostarci se ‘cijepili’ protiv korupcije

Lifestyle 31. mar 202116:45 0 komentara
FENA/Mario Obrdalj

Umjesto cijepljenja protiv korona virusa, po čemu je Bosna i Hercegovina u rangu afričkih zemalja, građani Mostara u srijedu su fiktivno cijepljeni protiv korupcije, u sklopu projekta ukazivanja na ovaj problem po kojemu je BiH pri dnu europske ljestvice. 

Sudionici nevladina projekta “On my own – Neću štelu” u srijedu su na Španjolskom trgu u središtu Mostara organizirali cijepljenje građana protiv korupcije. Uz to su dijelili promotivne materijale te predstavili izložbu likovnih radova nastalih u sklopu projekta borbe protiv korupcije.

Voditeljica projekta Edisa Demić izjavila je kako je cijepljenje protiv korupcije bilo besplatno te da je ova organizacija uspjela ono što nisu uspjele institucije ove zemlje u borbi protiv koronavirusa, po čemu je BiH također u iznimno lošem položaju.

FENA/Mario Obrdalj
FENA/Mario Obrdalj
FENA/Mario Obrdalj
FENA/Mario Obrdalj
FENA/Mario Obrdalj
FENA/Mario Obrdalj
FENA/Mario Obrdalj
FENA/Mario Obrdalj

“Istraživanja pokazuju da su Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Kosovo najlošije rangirane u Europi kada je u pitanju borba protiv korupcije. Nažalost, veliki broj građana i ne razumije šta je korupcija”, rekla je Demić.

Po njezinim riječima cilj projekta “On my own – Neću štelu” je osnažiti umjetnike, aktiviste i novinare da budu učinkovitiji u u borbi protiv korupcije.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!