Mulić, Bosić, Puhovski i Hasanović u Novom danu

Vijesti 30. nov 202119:19 > 20:08 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu:

Tema “Novog dana” 1. decembra je 16. godišnjica osnivanja i Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a naši gosti su: poručnici Damjan Čvoro i Smail Mulić i vojnikinja Josipa Zvirac s kojima razgovaramo o životu vojnika, uvjetima u kojima rade, izazovima koji su pred Oružanim snagama BiH.

Mladen Bosić, delegat SDS-a u Domu naroda glasao je za zaključak kojim se traži poništavanje Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida. Zaključci nisu usvojeni jer nije bilo potrebne entitetske većine, a Bosić je izjavio da stranke okupljaju svoje “glasačko stado” sijanjem strahova i nesporazumima, te da sve vodi ka tome da će ista situacija biti i na izborima sljedeće godine. Mladen Bosić je gost “Novog dana”.

Sa političkom analizom situacije u BiH koja se komplikuje iz dana u dan u jutarnji program iz Zagreba se javlja Žarko Puhovski, politički analitičar i profesor u penziji Filozofskog fakulteta.

U okviru 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja naša gošća je Nađa Hasanović, koordinatorica programa za sprečavanje nasilja nad ženama pri organizaciji UN women BiH. Ovogodišnjom kampanjom UN Women BiH se fokusira na seksualno nasilje, želeći ukazati na nove perspektive ovog problema, kao i doprinijeti unapređenju zakonodavnog i institucionalnog okvira za rješavanje slučajeva seksualnog nasilja u BiH.

U srijedu je sa vama Sanela Dujković.

“Novi dan” je u programu od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!