Munira Subašić: Kad bih tužiteljima dala 5 ovaca da čuvaju, 3 bi izgubili…

Vijesti 09. aug 202115:57 2 komentara
Munira Subašić (Anadolija)

Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa", koja okuplja članove porodica žrtava genocida u Srebrenici, komentarisala je za N1 zamolnicu Bosne i Hercegovine za procesuiranje 14 generala Hrvatske vojske.

“Jučer sam, vraćajući se iz Crne Gore, bila šokirana viješću, što se ovo događa… Znam da je naše tužilaštvo pod politikom, da više vodi politiku nego pravdu. Ali ipak baviti se drugom zemljom, tuđim generalima, a ne našim generalima, zločinima, genocidom, a toliko je Bosna puna zločinaca koji su slobodni, nagrađeni…”, rekla je Munira Subašić i dodala:

“I Gordana Tadić i drugi tužitelji imali su predmete pod oznakom A. Zašto ne rade svoj posao? Zašto se bave politkom? Zašto vrijeđaju žrtve? Zašto ponižavaju majke? Suština svega je da sam stvarno iznenađena. Ne poznajem ni te generale, ali ti generali nisu činili zločine u Bosni. Tamo ako jesu, ne znam ništa, trebaju se baviti našim generalima i zločinima u BiH. Zločinaca je puna Bosna”.

Munira Subašić: Sve podobni, a ne sposobni

Munira Subašić ističe da je tužitelje ionako postavila politika. “Samo politika, ništa drugo, 80% tužitelja i sudaca postavljeni su od strane stranaka. To su sve podobni, a ne sposobni. Kad bih im dala pet ovaca da čuvaju, tri bi izgubili, dvije bi prodali”, zaključila je.

U poslijepodnevnim se satima oglasilo Ministrastvo pravosuđa i uprave RH. Potvrdili su da su primili zamolnicu Tužilaštva BiH za preuzimanje kaznenog progona zbog sumnje na kršenje međunarodnog prava u okviru vojno-redarstvene operacije Bljesak, no ističu da se ne radi o optužnicama već o “zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći temeljem Sporazuma između Vlade RH i Vlade BIH o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare