MUP KS identifikovao osobu koja je iscrtala grafite na sarajevskim tramvajima

Vijesti 22. jun 202218:04 4 komentara
N1 / GRAS / Facebook

Jutros je na Facebook stranici GRAS-a saopšteno kako je 11 sarajevskih tramvaja tokom noći poptuno vandalizirano jer su prešarani grafitima. MUP KS popodne je uspio identifikovati počinitelja.

Postupajući po prijavi da je na tramvajima vlasništvo KJKP “GRAS” Sarajevo nastala šteta uslijed ispisivanja raznih grafita, za vrijeme dok su isti parkirani na dijelu tramvajskih šina od “Željezničke stanice” prema “Muzejima”, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u kratkom vremenskom periodu, identifikovali su i pronašli lice koje se dovodi u vezu s ovim događajem, a radi se o E. H., koji je rođen 1994. godine i nastanjen u Sarajevu.

O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je u konkretnom slučaju izjavila da nema elemenata krivičnog djela, te da se ovo lice sankcioniše po prekršajnom osnovu, nakon čega je lice pozvano u službene prostorije radi uzimanja izjave na predmetne okolnosti, kojom prilikom je isti priznao izvršenje prekršaja i prekršajno je sankcionisan izdavanjem prekršajnog naloga zbog činjenja prekršaja iz člana 5. stav 2) tačke c) Odluke o prekršajima protiv javnog reda i mira općine Novo Sarajevo, saopštili su iz MUP-a KS.

Podsjetimo, tramvaji su išarani svega četiri dana nakon što su prebačeni na lokaciju kod Željezničke stanice, s obzirom da su u toku radovi na obnovi pruge na dionici Čengić Vila – Remiza.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare