MUP KS podnio izvještaj Tužilaštvu KS protiv Zorana Čegara

Vijesti 05. mar 202213:09 > 13:10 0 komentara
N1

MUP Kantona Sarajevo podnio je Tužilaštvu KS izvještaj protiv Zorana Čegara, zamjenika komandanta Specijalne jedinice FUP-a, protiv kojeg je pokrenuta istraga za prekomjernu upotrebu sile, a nakon što je na snimku iz januara ove godine prikazan incident u kojem navodno Čegar udara radnika na parkingu koji nije pružao otpor.

U navedenom izvještaju, između ostalog, stoji da je riječ o rasvjetljavanju nasilničkog ponašanja počinjenog 10. januara 2022. godine na području Općine Stari Grad te da je oštećeni A. F. iz Hadžića, a za kojeg se sumnja da ga je počinio Zoran Čegar.

U izvještaju je slučaj detaljno opisan te je naglašeno i da su izuzeti snimci prijavljenog događaja kao i snimač videonadzornog sistema koji su predati na čuvanje Općinskom sudu u Sarajevu.

POVEZANE VIJESTI

Navedeno je da se sumnja da je Čegar mladića tri puta udario po licu uz psovke, a nakon što mu je tražio ličnu kartu na uvid.

Izvještaj MUP-a KS

Istaknuto je da je sve počelo nakon što je radnik upozorio drugog policijskog službenika koji je službeno vozilo parkirao na način da je blokirao prolaz drugima.

Izvještaj MUP-a KS

Izvještaj je podnesen 15. februara, a u njemu se nalazi i informacija da je otac mladića kazao da se brine za njegovu sigurnost s obzirom na to da ga je, kako je kazao, Čegar u medijima okvalifikovao kao “narkomana, kriminalca, dilera i utjerivača dugova”.

Ranije su se nizale brojne reakcije na ovaj slučaj koje su bile uglavnom osuđujuće te su upućene poruke da Čegar nije trebao tako postupiti, dok je on, s druge strane, rekao da se ne kaje ni zbog čega.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!