MUP RS se oglasio nakon ubistva Radenka Bašića u Prijedoru

Vijesti 21. mar. 202212:49
Podijeli:
Izvor: N1

"Danas smo sa šokom i nevjericom primili vijest da je naš kolega Radenko Bašić brutalno ubijen u prijedorskom naselju Pećani. Ostali smo bez kolege, prijatelja i velikog čovjeka", saopćeno je danas iz MUP-a RS.

Iz MUP-a su se oglasili na zvaničnom Facebook profilu, nakon što je Bašić ubijen jutros.

“Radenko je svoju policijsku karijeru započeo još prije 29 godina kao policajac u Policijskoj stanici Kozarac. U ratu je bio pripadnik Čete posebne jedinice policije SJB-CJB Prijedor, te je kao učesnik ratnih dešavanja bio i ranjen na Krupskom ratištu. Bio je ratni-vojni invalid devete kategorije i borac prve kategorije. Svoj rad nastavio je 1993. godine u Policijskoj stanici Prijedor 2, a od 2004. godine bio je raspoređen na mjesto zamjenika komandira u Policijskoj stanici Prijedor 2, te od decembra, iste godine, na radno mjesto inspektora kriminalističke policije u Grupi za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga u Odsjeku kriminalističke policije. Kratko vrijeme, od 2008. godine, bio je inspektor u Policijskoj stanici Prijedor 1, a potom i zamjenik komandira”.

Dodaju da je Bašić na mjesto načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet raspoređen 2019. godine.

“Na mjesto načelnika Odjeljenja za opšti kriminalitet raspoređen je 2019. godine, a naredne godine na mjesto načelnika Sektora kriminalističke policije.

Radenko je ubijen samo godinu dana prije odlaska u zasluženu penziju, tokom svoje svakodnevne šetnje od kuće do radnog mjesta. Ovaj put, njegova kancelarija ostala je prazna. Iza njega ostala je ožalošćena supruga i dva maloljetna sina. Kolege i prijatelji, ostali su ožalošćeni zbog gubitka kolege koji je pošteno i časno obavljao svoj posao i bio za primjer svakom policijskom službeniku. Iskreno saučešće porodici Bašić! Neka mu je vječna slava!”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar