MUP SBK o otkazivanju posjete Milanovića: Sigurnosna situacija zadovoljavajuća

Vijesti 19. dec 202112:03 > 22:294 komentara
Podijeli:
Zoran Milanović
Izvor: Zoran Milanović (Fena)

Sigurnosna situacija na području Srednjobosanskog kantona po svim sigurnosnim parametrima je zadovoljavajuća, potvrdio je to za N1 Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK osvrćući se na otkazivanje posjete u Bosnu i Hercegovinu Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske koji je trebao boraviti u Travniku i Novoj Biloj.

Kako je kazao Hodžić, u poređenju sa sigurnosnom situacijom u periodu od nekoliko godina, uočeno je da se ona konstantno poboljšava na području SBK.

“MUP SBK je blagovremeno poduzeo sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Hrvatske na našem području. To, između ostalog, podrazumijeva sačinjavanje potrebnih planova osiguranja kao i formiranje rukovodnog štaba koji bi rukovodio svim aktivnostima koje su predviđene navedenim planovima. Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika jedinice za javni red i mir i jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK”, poručio je Hodžić.

POVEZANA VIJEST

Podsjetimo, Milanović je trebao danas posjetiti BiH, tačnije Travnik i Novu Bilu kako bi tu, između ostalog, učestvovao u obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”, međutim, iz njegovog kabineta su saopćili da je dolazak otkazan iz sigurnosnih razloga ne navodeći detaljni razloge.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Komentari

Vaš komentar