Muriz Memić, Davor Dragičević i Adil Osmanović gosti Dana uživo

Vijesti 25. feb 202109:23 0 komentara
N1

"Dan uživo" i danas donosi osvrt na teme i događaje dana, odnosno i danas od 16 govorimo o onome o čemu drugi ne žele ili ne smiju govoriti, o onome što vas zanima i što je u vašem interesu. Danas gledajte:

– I dalje se povećava broj novozaraženih i umrlih u BiH, vakcina još nema, a nadležni kažu “mi smo sve završili”. U međuvremenu, čelnik WHO-a iznosi kiritike zbog nemogućnosti pristupa vakcinama za najsiromašnije. Danas s nama predstavnik Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH dr. Mirza Palo.

– I jedan i drugi godinama se bore za pravdu, pravdu za Dženana te pravdu za Davida. Očevi su čiji su sinovi izgubili život pod nerazjašnjenim okolnostima, bili su na ulici, bili su i uhićeni, traže da pravosuđe uradi svoj dio posla i kako kažu, otkriju ubojice njihovih sinova. Oni su Muriz Memić i Davor Dragičević i naši su gosti.

– U Sarajevu sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. SDA uputila amandman na Zakon o javnim nabavkama, želi se omogućiti brža nabavka vakcina. O ovoj temi, nedavnim pregovoirma SDA i HDZ-a, te drugim aktualnim temama govori potpredsjednik SDA Adil Osmanović.

– Ukoliko su točne paralele o sličnostima između filma “Dara iz Jasenovca” i scenarija za flim “Djeca Kozare” po kom je htio da snima Lordan Zafranović, onda je zaista u pitanju plagijat, istakao je dramaturg Ivan Lalić i ocijenio da je propuštena prilika da se jednoj tako bitnoj temi da umjetnička dimenzija. O tome za N1 govori i scenaristica filma Nataša Drakulić.

– “Dao sam ti sve”, naziv je njihove zajedničke pjesme. Oni su hip-hop dvojac Makk i Redneck, koji su naši današnji glazbeni gosti. Uskoro objavljuju nove albume, naziva R.E.D. te “Svi bi u raj, niko ne bi da umre”. Danas su s nama u “Danu uživo”.

Zvonko Komšić s vama je do 18 sati i 30 minuta.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!