Muriz Memić: Najavljuju tužbu za klevetu na dan kada je moja najveća bol

Vijesti 15. feb 202113:00 > 13:12
N1

Danas se navršava pet godina od smrti Dženana Memića. Memić je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške povrede glave, a preminuo je nekoliko dana kasnije, 15. februara 2016. godine.

Mladićev otac Muriz Memić danas nije želio puno govoriti, ali je morao reagirati na pismo koje su danas uputile direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović i Enra Suljić.

“Meni je najgore kad one kažu da sa mnom suosjećaju moju bol i baš na 15. kada je moja najveća bol oni najavljuju tužbu za klevetu. I zašto ne odgovori Sebija Izetbegović zašto je imenovala Jasminku Đelilović-Vranić u treći tim kad je već ranije vještačila Alisu Mutap. Zašto nije stavila nekoga ko nije ranije radio to vještačenje“, kaže Memić za Patriju.

On se danas zahvalio prof. dr. Sebiji Izetbegović na otvorenom pismu.

“Ja ovu bitku vodim pravno i po zakonu od početka. Ko god misli da treba da me za nešto tuži, neka to i uradi. Moj poziv za emisiju na Face TV Sarajevo u idući petak svejedno ostaje otvoren”, kazao je Memić.

Muriz Memić: "Zahvaljujem se prof. dr. Sebiji Izetbegović na otvorenom pismu, a na to mogu samo reći sljedeće: Ja…

Posted by Pravda za Dženana Memića on Monday, February 15, 2021

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je njegovu smrt okvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću, dok porodica Memić tvrdi suprotno. Kantonalni sud u Sarajevu donio je 16. jula 2018. godine prvostepenu presudu kojom je oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je Dženan Memić stradao.

Međutim, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine je 10. juna 2019. godina poništio prvostepenu oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferović, a koju je donio Kantonalni sud u Sarajevu i vratio je na ponovno suđenje.

Sud je 13. januara 2020. godine ponovo oslobodio krivice Seferoviće, a prihvaćeni su svi nalazi saobraćajnih i medicinskih vještaka iz Banjaluke.

Prema navedenom vještačenju, Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći, nego od povreda nastalih udarcem tupim predmetom.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uporedo vodi istragu u predmetu Dženan Memić.