Muriz Memić, Nenad Nešić i Damir Marjanović u Danu uživo

Vijesti 10. sep 202114:34 0 komentara
N1

Vrijeme u „Danu uživo“ i ovog petka posvećujemo aktuelnim političkim zbivanjima i temama u BiH, regionu i svijetu.

Sutra će u Sarajevu biti održan protest „Pravda za Dženana i Davida“. Dvadeseti u glavnom gradu BiH. Šta su zahtjevi koje će uputiti sa ovog protesta, te kako gleda na rad pravosuđa u BiH tokom svoje petogodišnje borbe za pravdu i istinu – govori Dženanov otac Muriz Memić.

O odnosima unutar opozicije u RS, optužbama da je krivac što dio tog bloka više nije i Nebojša Vukanović, jedinstvu stranaka iz RS u blokadi institucija BiH, novim zaduživanjima RS – razgovaramo sa Nenadom Nešićem, predsjednikom DNS-a i poslanikom u Parlamentarnoj skupštini BiH.

O jučerašnjoj sjednici Doma naroda FBiH, Zakonu o kažnjavanju govora mržnje čiji je predlagač, a koji je povučen sa dnevnog reda Skupštine KS, najavama kako bi mogao biti dio novog političkog pokreta u BiH, epidemiološkoj situaciji – za“Dan uživo“ govori samostalni zastupnik u Skupštini KS Damir Marjanović.

Aktuelna politička dešavanja u BiH, poruke novog visokog predstavnika Kristijana Šmita, ali i relevantnih političkih faktora iz BiH i zemalja okruženja – komentariše novinar, kolumnista „Dnevnog avaza“ Fadil Mandal.

Kako kladanjska dijaspora, koja je većinski formirana ratnim iseljavanjima u periodu 1992-95, ostala povezana sa rodnim krajem, na koji način je uključena u lokalna zbivanja – razgovaramo sa Draganom Čaušević iz ovog bh gradića.

Takođe, tu su biznis vijesti, servisne informacije, aktuelnosti iz svijeta, te sportske novosti…

Sa vama od 16 do 18:30h – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!