Muriz Memić nije mogao skriti suze u očima: Ovo je nevjerovatna borba (VIDEO)

Vijesti 01. feb 202111:53 3 komentara
Screenshot

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića nije mogao skriti suze u očima, dok je govorio o jutrošnjim pretresima u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u programu TV Sarajevo.

Gostijući u programu TVSA, Muriz Memić “pozdravio” je Dalidu Burzić, bivšu glavnu tužiteljicu Kantona Sarajevo.

“Pozdravio bih Dalilu Burzić i da joj kažem da ovo nije dobro jutro”, kazao je Muriz Memić gostujući u Sarajevskom jutru povodom jutrošnjeg pretresa na području KS u vezi s ometanjem istrage o stradanju Dženana Memića.

“Ovo je nevjerovatna borba, trebalo je doći dovdje. Sve što je rekao Ifet Feraget sve je tačno“, istakao je Memić.

On je poručio da bi se od danas trebala pisati istorija o bh. pravosuđu, dodavši kako su za ovih pet godina pokazali šta je istina, pravda i dostojanstvo.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget rekao je da je osjećaj mira i pravde nešto što nas čini ljudima.

“Kazao sam Murizu da će ovo trajati pet godina. Veoma sam sretan što smo dočekali ovaj dan. Kao profesionalac moram reći da ne smijemo pretpostavljati ničiju krivicu, pa niti krivicu ovih ljudi koji su danas uhapšeni. To je moja dužnost da kažem kao advokat. Svako ima pravo da se brani. Međutim, količina, značaj i sadržaj dokaza u predmetu Dženan Memić i David Dragičević je toliko snažna da ova dva slučaja kada se rješe čine potpuno nepotrebnu bilo kakvu reformu pravosuđa”.

Feraget je istakao da BiH ima zadovoljavajuće zakone, kvalitet sudija i tužilaca ali je ukazao na pravosuđe kojim je upravljalo Visoko sudsko i tužilačko vijeće.

“To se mora hitno promijeniti i moraju se pohapsiti korumpirani tužioci u svim tužilaštvima za koje postoje dokazi i koji moraju biti procesuirani. Pravda se ne može nikome uskratiti”n1 info, zaključio je advokat porodice Memić.

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, vrše pretrese s ciljem prikupljanja dokaza. Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužiteljstvo BiH radi dulji vremenski period, a odnosi se na kaznena djela organiziranog kriminala, a u vezi ometanja istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića, u februaru 2016. godine.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju, je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo. U interesu istrage, Tužiteljstvo BiH ne može dati javnosti više detalja ni informacija, saopćeno je iz tog tužiteljstva.

Prema nezvaničnim informacijama, SIPA pretresa prostorije Zijada Mutapa i Hasana Dupovca. Zijad je otac Alise Mutap koja je u bila sa Dženanom Memićem u noći kada je smrtno stradao u sarajevskom naselju Ilidža dok je Dupovac pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo koji je tada bio šef Odsjeka za saobraćajne istrage.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare