Muriz Memić o hapšenju Alise Mutap: Mala lija je dolijala

Vijesti 16. jun 202115:34 > 15:48 2 komentara
N1

Nakon što je sarajevska policija danas uhapsila dvije osobe u okviru slučaja "Dženan Memić", među kojima je njegova bivša djevojka Alisa Mutap Ramić, oglasio se i otac stradalog mladića Muriz Memić.

Kako je kazao Memić, ovaj trenutak se dugo čekao i danas je tačno 1.955. dan borbe za pravdu.

“Alisa je konačno uhapšena i očekujemo da će biti još i mnogi. Mala lija je dolijala, ali sada očekujemo i jednu veliku liju koja je sve ovo organizovala”, naveo je.

Kako dalje egov kaže, prosto je nevjerovatno da je Alisa tu noć imala amneziju i da se ne sjeća šta se zapravo desilo.

“Doktor Alija Čeljo je naveo odmah da ona laže jer povrede koje je zadobila Alisa ne bi izazvale nikada nikakvu vrstu amnezije. Ona je saučesnik, šetala je sa njim, vidimo koliko je vremena trebalo da se ovo desi. Drago mi je da je ovo uradio MUP KS da vrati povjerenje građanima, jer bilo je urušeno dok je Vahid Ćosić bio na čelu”, dodao je Memić.

POVEZANA VIJEST

Osvrnuo se i na današnje pretrese koji su obavljeni na području Ilidže i Općine Stari Grad te potvrdio da je riječ i o Muameru Ožegoviću koji je te noći radio kao recepcioner u hotelu Crystal.

“Tada se desila situacija sa tim spornim snimkom u hotelu koji je kasnije i izbrisan. Sporan je snimak, čuli smo da je gazda hotela davao milion da se snimak vještaći, evo vještaćen je džaba, pa neka sada izađe taj gazda i kaže zašto je snimak namjerno obrisan”, poručio je Memić.

Podsjetimo, Alisa Mutap Ramić je danas zajedno sa Muamerom Ožegovićem uhapšena nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS izbršili pretrese na području Ilidže i Općine Stari Grad, a po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.

Pretresi su izvršeni s ciljem prikupljanje dokaza, rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela koja su predmet istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine u okviru slučaja “Dženan Memić”, a navedene osobe su uhapšene zbog sumnje da su prikrivale dokaze.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare