Muriz Memić: Zašto je hitna kasnila da ukaže pomoć Dženanu

Vijesti 24. feb 202114:50 > 14:51 5 komentara
N1

Jutrošnji upad pripadnika SIPA-e u prostorije sarajevske Hitne pomoći dio je istrage ubistva Dženana Memića. Izuzeta je arhivska dokumentacija, koja bi mogla ukazati na tragove potencijalnog krivičnog djela.

Otac Dženana Memića, Muriz, za N1 je rekao, da nije očekivao jutrošnji pretres Hitne pomoći u Sarajevu. Znao je da će intenzivna istraga, pa i u ovom smjeru krenuti, ali ne i kada. Postoje tragovi i detalji koji vode i prema Hitnoj pomoći .

Aktuelni direktor JU Hitna Pomoć Sarajevo, dr. Adem Zalihić je korektan bio i dao je svu raspoloživu dokumentaciju, kazao je za N1 Muriz Memić, te dodao:

„Hitna pomoć je to večer kasno pozvana. Imamo snimke koji su ustupljeni tužiocu. Nekih devet minuta prije je Alisi Mutap ukazana pomoć, nakon devet minuta govore – eno tamo momak leži i to govore policajci iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. I oni su pomogli Alisi, i hitna pomoć, a onda tek govore da tamo momak leži”, sjetio se te noći Muriz Memić.

”Biće šokantnih podataka, ako se sve otkrije“, ističe i danas se pita : ”Zašto nije Dženanu ukazana pomoć, tu je bio?”

”Sve ovo je znalo i Kantonalno tužilaštvo na čelu sa Dalidom Burzić i komesar MUP-a, Vahid Ćosić. Ove podatke su znali oni i prije. Mi smo njima govorili i da je kasno došla hitna i da je kasno poslana, što nije Dženanu odmah ukazana pomoć i na KUM-u da je Alisa otpuštena, ako je već imala amneziju i potres mozga. Sve ovo oni su imali prije pet godina”, zaključio je Memić za N1.

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine danas je izvrđen pretres objekata i dokumentacije Javne ustanove Hitna pomoć Sarajevo, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako je navedeno, pretresi se vrše u okviru predmeta koji se odnosi na stradanje Dženana Memića.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare