N1 saznaje: Kako će o ukidanju akciza sutra glasati Klub Srba?

Vijesti 15. mar 202215:00 > 15:04
N1

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH sutra će na hitnoj sjednici sa samo jednom tačkom, odlučivati o ukidanju akciza. Sudeći prema raspoloženju, neupitno je da će za ukidanje akciza glasati delegati iz Bošnjačkog i Hrvatskog kluba, dok se postavlja pitanje kako će se o akcizama odrediti delegati iz Kluba Srba. Delegat, Lazar Prodanović kaže da će se o tome odlučiti sutra na Klubu.

“Vodeći računa o interesima građana i istovremeno o interesima budžeta nižih nivoa vlasti, odredićemo se prema ovom prijedlogu”, kaže Prodanović
Prodanović ne želi da komentariše zašto predsjedavajući Doma naroda BiH Dragan Čović nije uvrstio i Izmjene zakona o PDV-u, što je tražilo pet delegata, ali kaže da je ovo trenutak da se pomogne građanima, koliko je to sada moguće. Politički interesi moraju se izuzeti.
Sujete i u bilo kom smislu politička neslaganja trebali bi da budu van ovog interesa. I mislim da BiH ne treba ništa drugačije to da uradi, nego kako su susjedne zemlje to uradile, dajući odgovor na trenutnu energetsku krizu.” – zaključuje Prodanović
Podsjetimo, sjednica Doma Naroda zakazana je za sutra i o glasoviam delegata ovisi da li će akcize na gorivo biti ukinute.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad