N1 saznaje: Policija sumnjala na uticaj na birače, tužilaštvo neće saslušavati

Izvor: BN TV

Nakon privođenja na saslušanje šest osoba među kojima su i funkcioneri SNS-a Adam Šukalo i Vladimir Mandić, policija Republike Srpske je postupajući po operativnim saznanjima dostavila izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv kontrolisanih osoba zbog sumnji na uticaj na birače.

Konfuzna sinošnja akcija otpočeta, kako je to MUP RS saopštio, zbog kontrole u saobraćaju, nastavljena je ispitivanjem u Upravi kriminalističke policije, a nakon svega je obaviješten i dežurni tužilac.

IZ OJT Banjaluka za N1 potvrđuju da su u toku, da su obaviješteni, ali ne objašnjavaju da li su po srijedi neka i koja krivična djela.

Policijske sumnje, postoje na izborni inženjering, no tužilaštvo neće nikoga zvati na razgovor:

“Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka od strane policijskih službenika MUP-a RS-Uprave kriminalističke policije obavještena je o postojanju operativnih saznanja da postoji mogućnost uticaja na birače od strane šest lica, koji će biti ispitani na te okolnosti.

Šest lica je informativno ispitano, a nakon ispitivanja lica su napustila službene prostorije MUP-a RS.

U vezi sa vašim pitanjem da li će lica biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo obavještavamo vas, da pomenuta lica neće biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo”.

Predmet policijskog nadzora sinoć su bili Vladimir Mandić, bivši rukometaš i Adam Šukalo bivši poslanik SNS-a u Skupštini Srbije, kao i Slobodan Lazović i Zlatko Selimović iz Trebinja, te Dejan Slijepčević iz Gacka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar