N1 saznaje: Vozač kombija u bolnici pod prismotrom, danas ide u Tužilaštvo HNK

Vijesti 29. apr 202214:06 > 14:09 0 komentara
N1

Pripadnici MUP-a HNK još istražuju detalje teške saobraćajne nesreće koja se jučer dogodila u Drežnici kod Mostara, a u kojoj su se sudarili kombi i cisterna. Vozač cisterne je sletio u jezero i poginuo je, dok je osam putnika iz kombija, slovenskih državljana, lakše povrijeđeno i pušteno kući. Kako N1 saznaje, vozač kombija se još nalazi u bolnici Južni logor i pod prismotrom je policije.

Vozač je također zadobio lakše povrede, ali detalji nisu saopćeni. On bi, kako saznajemo, danas oko 17 sati trebao biti predat Tužilaštvu HNK. Nakon što ga sasluša postupajući tužilac, biće odlučeno da li će mu biti određen pritvor ili će biti pušten da se brani sa slobode.

S obzirom da je riječ o državljaninu Slovenije i da je riječ o djelu sa smrtnim ishodom, očekuje se da bi Slovenac mogao ostati u pritvoru mjesec dana.

Vozač kombija Boštjan Furek je iz Ptuja, a pretpostavlja se da je kombi bio iznajmljen za vožnju. Vozač cisterne je Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

Ronioci izvukli tijelo vozača cisterne, putnici iz kombija lakše povrijeđeni

Prema riječima očevidaca koji su dali izjavu za N1, kombi je prešao u traku u kojoj se nalazila cisterna. Vozač cisterne je pokušao da izbjegne sudar i nažalost je završio u jezeru.

Iz MUP-a HNK saopćili su sljedeće: “28.4.2022. godine, u 16,20 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnom putu M17, u mjestu Drežnica, u kojoj su učestvovali B.F. (1976) iz Ptuja-Slovenija, s vozilom marke Renault Trafik i M.I. (1958) iz Visokog s tmv marke Mercedes s priključnim vozilom marke Kaes SBOHREP. U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao vozač teretnog motornog vozila M.I., a teške tjelesne povrede zadobio je vozač vozila Renault B.F. Lakše tjelesne povrede zadobili su putnici iz vozila Renault D.V. (1975), I.Ž. (1965), F.S. (1971), Ž.H. (1963), D.D. (1984), B.J. (1963) i D.V. (1975). Tijelo stradalog prevezeno je u mrtvačnicu Bijeli Brijeg, a u vremenu od 16,20 do 18,45 na navedenom putu saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen. Izvršen uviđaj, preduzete sve potrebne mjere”.

Inače, Bosna i Hercegovina ima potpisan ugovor o ekstradiciji sa Slovenijom. S njom je potpisan poseban bilateralni ugovor, te kao članicom Evropske unije primjenjuje se i evropski uhidbeni nalog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!