N1 u Antaliji: Iskustvo na strani Lavrova, ali i Ukrajinci imaju asa u rukavu

Vijesti 10. mar 202209:08 > 09:11 0 komentara
Čavušoglu i Lavrov (N1)

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i njegov ukrajinski kolega Dmitar Kuleba danas bi se trebali sastati u Antaliji. Mirovni pregovori između ove dvije zaraćene zemlje do sada su se pokazali kao izazovni, a konkretan dogovor još nije postignut.

Reporter N1 Esmir Milavić, koji uživo prati pregovore, ocijenio je da se ne može mnogo očekivati od današnjih razgovora.

“Ne vidimo nikakve kontakte između Zapada i Rusije. Turska ovdje pokušava iskoristiti dobar odnos koji ima sa Ukrajinom i Rusijom, te na taj način zaraditi političke poene“, istakao je Milavić.

Kazao je da nisu poznate početne pozicije Moskve i Kijeva, ali da je iskustvo na strani Lavrova koji je već 20 godina u diplomatiji. Međutim, nisu ni Ukrajinci bez asa u rukavu, naveo je reporter N1.

Milavić je otkrio kako među novinarima vlada velika zainteresovanost zbog najavljenog susreta Lavrova i Kulebe, te da se analizira i najmanja sitnica vezana za situaciju u Ukrajini i konkretno ove pregovore u Turskoj.

“Postoji mogućnost da će se ovi pregovori nastavit jer Lavrov ostaje u Antaliji na međunarodnom forumu. Turska pokušava ostati neutralna u ovoj situaciji ne želeći se zamjeriti ni Zapadu niti Rusiji”, podsjetio je reporter Esmir Milavić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!