N1 u Bratuncu: Lukić često pravi probleme, braći poručio “Nećete dočekati jutro”

Vijesti 01. jun 202213:32 > 03. jun 2022 14:044 komentara
Izvor: N1

U centru Bratunca jučer se desio napad na nacionalnoj osnovi. M. Lukić je izazvao incident u aščinici Korzo vrijeđajući goste na nacionalnoj osnovi uz prijetnje smrću.

Vlasnik aščinice Beriz Merdžić svjedočio je ovom verbalnom napadu koji je odmah prijavio policiji.

“Ovdje radim 18 godina. To je familijarni posao. Ovaj slučaj koji se desio se ne odnosi na čestite ljude i građane koji su naši česti gosti. Gospodin koji je bio pored našeg lokala je odrvraćao goste i govorio im je da radimo tek od 10. Sklonio je pepeljare i rekao im da mi ne radimo. U momentu samo odlučili da pozovemo policiju. Prilikom izlaska u baštu poslužili smo jednu pokrivenu gospođu i on je rekao kako treba da skine maramu. Njen suprug je reagovao. Onda je od nas tražio četiri ‘svinjska bureka’ znajući da mi s tim ne radimo,” kaže Beriz Merdžić.

Njegov brat Eniz Merdžić, kada je čuo za incident, odmah je došao na lice mjesta. Kaže kako Lukić ima lokal pored njihovog i da često pravi slične incidente.

“Javili su mi da je brat napadnut i njegova radnja. Zatekli smo lokalnog klošara koji je tu dobacivao. Napao je pokrivenu ženu i tu je sjedio. Ustao je i dobacivao i vrijeđao i krenulo je u drugom smjeru i ja sam ga malo smirio. On je vraćajući u svoj lokal uputio prijetnje smrću i da nas troje braće nećemo dočekati jutra. Zvali smo policiju i oni su ga štitili. On će to ponovo uraditi i tako sam im rekao”, kaže Eniz Merdžić.

Napad na povratnike u Bratuncu: Uhapšen muškarac koji je prijetio i smrću

Krivična prijava protiv Lukića

“Tužilaštvo je upoznato sa slučajem. Uputili smo krivičnu prijavu protiv njega i da mu se lokal zatvori iz kojeg se čuju  pjesme, vrijeđanje. Ne vrijeđa on samo Bošnjake, već i svoje komšije Srbe. On je pijanica i narkoman. Nadamo se da neće više”, govori Eniz i dodaje kako je Lukić u dva mjeseca je on imao 28 prijava i uvijek je pušten.

“Ako ga sada puste i opet to bude radio, ja ću uzeti stvar u svoje ruke”, kaže Eniz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar