N1 u Ljubinju: Iseljena zgrada sa tri stana zbog utvrđivanja stepena oštećenja

Vijesti 23. apr 202209:07 0 komentara
N1

Zbog zemljotresa jačine 5,7 jedinica po Rihteru dežurne službe na terenu su tokom cijele noći i jutra.

Prema podacima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u Ljubinju su oštećenja primijećena na zgradama Opštinske uprave, Bolnice, Vatrogasnog doma, na više privatnih kuća. Jedna, starije gradnje sa tri stana je iseljena dok se ne utvrdi stepen oštećenja. Dežurnim službama prijavljeno je oštećenje šest automobila. Na području opštine nije bilo povrijeđenih. Stepen oštećenja utvrdiće tokom dana dežurne službe. Vatrogasci su ogradili oštećene objekte kako bi se stanovništvo zaštitilo od mogućih rušenja.

Ekipa N1 je u Ljubinju pogledajte šta smo zabilježili:

Značajnija materijalna šteta nije prijavljena na području opštine Berkovići, ali civilna šatita će i danas obilaziti teren. Nakon kraćeg kvara uspostavljeno je i redovno snadbijevanje električnom energijom.

Materijalna šteta zabilježena je i u Bileći. Na jednoj kući cigla je pomjerena, a usljed podrhtavanja tla došlo je do pucanja vanjskog zida.

Na području Trebinja bilježi se manja materijalna šteta. U tri stana došlo je do pucanja zida. Dežurne ekipe utvrdiće stepen oštećenja, Vatrogasci su imali jednu tehničku intervenciju, ali ne u vezi sa posljedicama zemljotresa.

Na području regije nakon najjačeg udara zabilježeno je još deset novih.

Na putnim pravcima Trebinje – Bileća, Trebinje – Lastva – Klobuk, Trebinje – Ljubinje, Bileća – Berkovići – Stolac bilježe se odroni. Svi putni pravci su prohodni, a odrone uklanjaju putne službe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!