N1 u mjestu Grablje: Odvezen kombi koji je koristio osumnjičeni za ubistva VIDEO

Vijesti 14. jan 202112:08 > 12:15 0 komentara
N1

Bijeli kombi za koji se sumnja da je koristio osumnjičeni za ubistva u Zenici turski državljanin Caner (Fuat) Taylan, pronađen je danas u mjestu Grablje u općini Busovača. Ekipa N1 je na mjestu događaja.

N1 se nalazi u mjestu Grablje gdje je pronađen  bijeli kombi u kojem se osumnjičeni sinoć udaljio sa mjesta ubistva. Vučna služba je nakon uviđaja odvezla kombi na dodatna vještačenja i analize, javlja reporter N1 Boris Brezo.

“Tokom protekle noći pronađeno je vozilo koje se dovodi u vezu sa događajem u Zenici. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u saradnji sa MUP-om ZDK. Kombi je pronađen u blizini magistralnog puta M5 u mjestu Grablje u općini Busovaća“, kazao je Hodžić za naš portal.

Inače, još traje potraga za bjeguncem koji se sumnjiči da je izvršio dvostruko ubistvo juče u Zenici, potvrdila je za N1 Aldina Alić, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Juče se u Zenici dogodilo dvostruko ubistvo za koje se sumnjiči Caner (Fuat) Taylan, državljanin Turske sa prebivalištem u Zenici.

Iz zeničke policije, podsjetimo, jučer su obavijestili da je u 9.30 sati, u Zenici, u ulici Nikole Tesle, nepoznata osoba upotrebom hladnog oružja, nanijela povrede O.R. rođenom 1957. godine, iz Zenice, koji je od posljedica zadobijenih povreda i preminuo na mjestu izvršenja krivičnog djela.

Nedugo zatim, potvrdili su i drugo ubistvo osobe, čiji identitet još uvijek nije otkriven.

“Apel građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju istog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.Prilikom poduzimanja naznačenih aktivnosti, u poslijepodnevnim satima, u navednoj ulici, u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno beživotno tijelo muške osobe, koje se prema operativnim saznanjima može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenim licem. U toku su uviđajne radnje na mjestu pronalaska tijela, čiji identitet još nije potvrđen.Službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem pronalaska osumnjičenog lica, kao i rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenog krivičnog djela. Naznačene aktivnosti se poduzimaju u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!