N1 u Otesu: Prizori manje dramatični nego juče, voda do članaka (VIDEO)

Vijesti 06. nov 202109:35 > 10:08 0 komentara
N1

Reporterka N1 Sanda Arnautović nalazi se ovoga jutra u Otesu, mjestu koje je jako pogođeno poplavama tokom jučerašnjeg dana. Kako je javila Arnautović, na sreću, povrijeđenih nema i situacija je bar za sada pod kontrolom i prizori su manje dramatični nego juče.

Oni koji su bili ugroženi u Otesu, tokom jučerašnjih akcija su evakuisani.

Jedan od kritičnijih dijelova bio je i Dom starih za koji je bilo neizvjesno da li će korisnici morati biti evakuirani, ali do toga nije došlo. Situacija je jutros mnogo bolja za razliku od juče, i voda je danas do članaka, dok je juče bila do struka. Dvorišta oko Doma staraca su i dalje pod vodom.

Kako je javila reporterka N1, jedan od korisnika Doma starih preminuo je kasno sinoć prirodnom smrću, a jutros su ekipe došle po njega jer tokom noći to nije bilo moguće.

Razgovarala je sa mještanima koji su rekli da danas jeste lakše. Tokom jučerašnjeg dana su vatrogasci i civilna zaštita zajedno sa mještanima naporno radili te stavljali nasipe na korita rijeke kako bi mogli smanjiti protok vode ka ovim sarajevskim naseljima i okolnim kućama.

Podsjetimo, jučer je petogodišnje dijete spašeno iz poplava u Kijevu a iz Otesa je spašena jedna beba.

Pored Otesa, u kritičnom stanju je i Istočno Sarajevo, gdje su takođe brojni objekti bili pod vodom, a materijalne štete su za sada neprocjenjive. Procjene su da je iz Istočnog Sarajeva oko 400 domaćinstava pogođeno poplavama. I dalje su bez struje ova područja.

Na snimcima su vidljivi blato i smeće koje je ostavila voda iza sebe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!