Na graničnim prelazima promet vozila povremeno pojačan, bez dužih zadržavanja

Vijesti 09. aug 202208:32 0 komentara
N1

Na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo, dionici Krupac-Bogatići (kod brane). U toku je policijski uviđaj.

Kolovoz je zbog povremene kiše mokar ili vlažan, a povećana je i opasnost od odrona, tako da su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) savjetovali oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelima Sikola I i Sikola II, na magistralnom putu M-17 kod Maglaja, u noćnim satima (od 23 do 05 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i magistralni putevi Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!