Na krovu Bingo City Centra postavljena najveća solarna elektrana u Sarajevu

Vijesti 19. sep 202214:18
Izvor: Facebook

Najveća solarna elektrana na krovu objekta snage 1,3 megavata postavljena je na krovu tržnog centra Bingo u ulici Džemala Bijedića u Sarajevu. Ovu informaciju podijelilo je na Facebook stranici načelnik općine Novi Grad Semir Efendić.

“Obnovljivi izvori energije. Najveća solarna elektrana na krovu objekta snage 1,3 megavata u našoj općini, ali i gradu Sarajevu, postavljena je na krovu tržnog centra Bingo u ulici Džemala Bijedića. Na velikom broju ravnih krovova moguće je instalirati solarna postrojenja kojima bi se osigurala energija za stubišnu rasvjetu, liftove, a sredstva koja se sada troše na to mogla bi se preusmjeriti u ostalo održavanje objekata kolektivnog stanovanja”, naveo je Efendić.

Projekt izgradnje najveće solarne elektrane u Sarajevu radila je firma Firma EMT Solar sa sjedištem u Sarajevu jedinstvena je na našem tržištu kada su solarni paneli u pitanju.

“Jedan od naših najvećih uspjeha ove godine jeste da je najveći lanac trgovačkih centara u BiH prepoznao kvalitet koji naša kompanija nudi, i odlučili se za postavljanje invertora na svoje objekte. Nakon postavljanja to će biti jedna od najvećih solarnih elektrana na ovom području”, kazao je za portal Akta.ba, Ekrem Mušić, direktor i vlasnik firme.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar