Na Međunarodni aerodrom danas stiže 500.000 vakcina koje je kupila FBiH

Vijesti 06. aug 202107:13 0 komentara
N1/Ilustracija

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas stiže 500.000 vakcina Sinopharm koje je Vlada FBiH nabavila direktnom nabavkom od kineskog proizvođača

Dolazak aviona s kupljenim vakcinama planiran je  u 8:55 sati na Međunarodni aerodrom Sarajevo, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vakcine će dočekati vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Siniša Skočibušić i zamjenik ambasadora Kine u BiH Miao Dak.

Ovo je do sada najveća pojedinačna isporuka vakcina protiv COVID-19 za Bosnu i Hercegovinu. Zanimljivo je da javnost ne može biti informisana o cijeni i uvjetima nabavke, iako su vakcine kupljene novcem bh. građana. Istaknuto je kako su “cijena i uvjeti povjerljivi”.

U intervjuu za N1 Skočibušić je pozvao stanovništvo da se vakciniše.

Ova cjepiva imaju rok trajanja dvije godine, tako da možemo ako i ne bude dovoljnog odziva, biti spremni i za naknadna cijepljenja. A mi trenutno u središnjem skladištu Zavoda za javno zdravstvo imamo oko 156.500 doza. To su neupotrebljene doze i druga doza koju čuvamo za revakcinacije. Idući tjedan na teren šaljemo ukupno 62.000 doza Pfizera, Sinopharma i AstraZenece”, izjavio je dr. Skočibušić u intervjuu za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!