Na mrežama se i danas dijele prepiske o obaveznom dolasku na banjalučki skup

Vijesti 21. apr 202219:40 0 komentara
N1

Dan nakon skupa "Sloboda" koji je jučer održan u Banjaluci na sceni nastavak sukoba vladajućih i opozicije. I to o broju prisutnih. Za jedne masovan odgovor na nametanja odluka Visokog predstavnika čiji legitimitet spore - za druge primjer zloupotrebe najranjivije kategorije. Ipak, i jedni i drugi danas bez velikih izjava.

Od nekih izjava sa jučerašnjeg skupa u Banjaluci, a koje su se odnosile na prijetnje visokom predstavniku, koje je osudila i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Boračka organizacija RS se danas ogradila, a Schmidtu uputila javno izvinjenje.

Dan poslije političari su bez bilo kakvih izjava, a predsjednica Republike Srpske o skupu se oglasila tek na Instagramu, uz poruku o najljepšoj atmosferi.

Bez obzira na skup, vladajući i opozicija nastavljaju sa ranije utvrđenom retorikom.

“Najveći utisak bila je opšta mobilizacija u režimu par dana, vršili su snažan pritisak na sve radnike administracije i na članstvo vladajuće stranke i koalicije mobilisali su sve da dođu u Banjaluku, ali ipak došlo je svega oko 10-ak hiljada ljudi što nije mali broj, ali bez bilo kakve energije”, riječi su ovo poslanika u NSRS Nebojše Vukanovića.

“Ovaj skup nije pokazivao odnose između vladajućih i opozicije niti je pokazivao ko je jači. Niti je bio posvećen odnosima unutar Boračke organizacije. Jednostavno mislim da čitav narod u Republici Srpskoj misli da se imovina mora braniti i da ćemo podržati institucije Republike Srpske koje su je uknjižile na Republiku Srpsku”, izjavio je predsjednik Ujedinjene srpske Nenad Stevandić.

Prema procjenama Ministarstva unutrašnjih poslova skupu je prisustvovalo između 16 i 18 hiljada građana iz svih krajeva Republike Srpske. Autobusi su stizali iz Zvornika, Dervente, Bijeljine, Doboja… Na mrežama se i danas dijele prepiske iz viber grupa o obaveznom dolasku za stranačko članstvo.

“Pri tome je skup boračke populacije, a mislim da je bilo najmanje pripadnika boračke populacije, jer su po komandi i dektretu zapravo stranački vojnici bili ti koji su morali da prisustvuju”, dodala je analitičarka Tanja Topić.

Detaljnije u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!